U bent hier: Home / Toekomstige studenten

Toekomstige studenten

 

Infomomenten

Gedurende het hele academiejaar zijn er infomomenten en openlesdagen waarop je kunt kennismaken met de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Tijdens die dagen kun je voorbeeldlessen volgen, cursussen inkijken, praten met docenten, studenten en studiebegeleiders, en heel wat nuttige brochures verzamelen.

Bekijk de kalender met KU Leuven infomomenten
Bekijk de kalender met KU Leuven openlesdagen

 

Opleidingen aan de faculteit

Onze faculteit biedt een uitgebreid aanbod aan Nederlandstalige bachelor- en masteropleidingen, Engelstalige masteropleidingen en verkorte trajecten voor studenten die al een diploma behaald hebben. Ook na je studies kun je je verder ontwikkelen als doctoraatsstudent, binnen de lerarenopleiding of via diverse vervolmakings- en postgraduaatopleidingen.

Ontdek onze opleidingen

Studiebegeleiding en ombuds

Alle studenten van onze faculteit, en ook toekomstige studenten, kunnen bij de studiebegeleiders terecht met hun vragen over de opleiding, hun studietraject, begeleiding bij het studeren en psychosociale begeleiding. Zij begeleiden je vanaf de onthaalactiviteiten voor eerstejaars tot aan de uitstroombegeleiding van laatstejaars.

Ontdek het aanbod en je aanspreekpunt

 

Iedereen welkom: Ondersteuning op maat

Iedereen is welkom aan onze faculteit, ook studenten met een functiebeperking, werkstudenten, topsporters en kunstenaars, studenten uit Nederland, enzovoort.

Ondersteuning op maat

Ga je als eerste van het gezin naar het hoger onderwijs, dan is deze tweedaagse iets voor jou:

De pioniers

Naar het buitenland tijdens je studies

Heb je zin om tijdens je opleiding je grenzen te verleggen? In het kader van het Erasmus+ programma kun je één semester of een volledig academiejaar studeren aan een Europese universiteit. In de laatste fase van de masteropleiding zijn er binnen verschillende afstudeerrichtingen mogelijkheden voor buitenlandse stages binnen Europa of ver daarbuiten.

Ontdek de mogelijkheden

 

Studeren aan de faculteit

Wil je meer weten over studeren aan de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen?

Voorbereiden op je opleiding