U bent hier: Home

Magenta

logo

 

  •  

Voor ouders van jonge kinderen met een handicap of chronische ziekte.

In België zijn er bij benadering 100.000 kinderen met hogere nood aan verzorging door gezondheidsproblemen of ontwikkelingsstoornis.

De werk-leven-balans is al een moeilijke evenwichtsoefening voor gezinnen met gezonde kinderen.  Een zorg-werk-leven-balans vinden is nog veel complexer.

Wij combineren inzichten uit onderzoek met ervaringsdeskundigheid van ouders om hierin te inspireren en de greep van ouders op de situatie te versterken.

Magenta: management in het gezin

Zorg opnemen betekent veel meer dan zelf zorgtaken uitvoeren.  Het betekent ook plannen en organiseren, informatie verzamelen, zorgverleners selecteren en hun bijdrage op elkaar afstemmen, beslissingen nemen, financieel en administratief beheer, persoonlijke prioriteiten stellen en time-management.

Dit zijn eigenlijk managementvaardigheden zoals we ze ook in het bedrijfsleven terugvinden. Het Magenta-project vertaalt management- en communicatieprincipes naar de gezinssituatie. 

 

Concreet aanbod voor ouders en Professionelen

Sinds 2012 worden in alle provincies info- en vormingsavonden georganiseerd voor ouders van jonge zorgenkinderen (0 tot 14 jaar) en is er een werkboek beschikbaar.
Sinds 2016 is er een aanbod voor ouders van jongeren met een beperking (15 tot 25 jaar): ToekomstSporen.

Professionelen kunnen diverse vormingen volgen waarin communicatie met en ondersteuning van ouders het centrale thema is.

Informatie over dit aanbod is gebundeld op www.magentaproject.be 

Onderzoek en nieuwe projecten

Wordt momenteel herwerkt