U bent hier: Home / In de kijker / Laurence Claes en collega's publiceren nieuw boek 'Psychodiagnostische besluitvorming'

Laurence Claes en collega's publiceren nieuw boek 'Psychodiagnostische besluitvorming'

 

Psychodiagnostische besluitvorming: deskundig oordelen in de klinische praktijk

Cilia Witteman, Laurence Claes, Paul van der Heijden

"Psychodiagnostische besluitvorming bevat een beschrijving van de moeilijkheden die clinici tegenkomen als zij oordelen en beslissingen nemen in het psychodiagnostisch proces. De theoretische achtergrond van beslissen in situaties als de klinische praktijk wordt beschreven en er wordt uitgelegd dat die situatie uitnodigt heuristieken en intuïtie te gebruiken. Voordelen en risico’s daarvan worden beschreven en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Ook wordt er aandacht besteed aan beslissen in teams. Ten slotte worden er aan clinici aanwijzingen gegeven over hoe zij hun beslissingen op een professionele manier kunnen nemen, zowel individueel als in teams."
 

"Dit boek is bestemd voor clinici in opleiding (studenten orthopedagogiek en klinische- en gezondheidspsychologie) en voor studenten in de vervolgopleidingen tot psychotherapeut, klinisch psycholoog en psychiater. Ook clinici die al in de praktijk werken kunnen baat hebben bij dit boek."

Meer info