U bent hier: Home / PPW in de pers / 24/12 Magenta-project voor ouders met zorgenkinderen (Noor Seghers)

24/12 Magenta-project voor ouders met zorgenkinderen (Noor Seghers)

- Het Laatste Nieuws, p.13

(...) Magenta, heet het project. Ingebed in de KU Leuven wil het 'ouders van zorgenkinderen' - dat heet: met een mentale of fysieke handicap, of chronische ziekte - helpen om een goede balans te vinden tussen 'werk', 'leven', en 'zorgen voor het kind'. Voor ouders van gezonde koters is dat al koorddansen, maar voor mantelzorgers is de oefening nog zoveel delicater. En dus kunnen deze ouders sinds 2012 workshops volgen bij Noor en haar team. Noor, een handelsingenieur, gaf in een vorig leven managementtraining aan bankiers. Diezelfde technieken deelt ze nu met mama's en papa's. Hoe hou je iedereen gelukkig in een gezin, als er veel aandacht naar één persoon gaat? Hoe delegeer je een huishouden? Wat doe je in die befaamde 'tijd voor jezelf'? De workshops, overal in Vlaanderen, zijn vaak weken op voorhand volgeboekt. Vorige week kreeg Magenta de Gert Noël-prijs van de Koning Boudewijnstichting.