U bent hier: Home / PPW in de pers / 24/11 Spijt, vooral op latere leeftijd (prof. Patrick Luyten)

24/11 Spijt, vooral op latere leeftijd (prof. Patrick Luyten)

- Het Nieuwsblad, p.13

“Spijt is een emotie die niet leeftijdsgebonden is, maar wel op latere leeftijd sterker naar bovenkomt”, zegt Patrick Luyten, professor klinische psychologie aan de KU Leuven. Dan gaat het niet meer om een wrang gevoel omdat je een avond te diep in het glas hebt gekeken en daags nadien hopeloos te laat kwam op het werk. “Rond de leeftijd van 40 à 50 jaar maken we een balans op van ons leven. Wat heb ik tot hiertoe gedaan en welke kanten kan ik nog uit? Spijt in die levensfase gaat altijd over de belangrijke domeinen: liefde en relaties, werk en carrière, kinderen.” (...)

Bron: jom (2016-11-24), Spijt, dat is verdriet, schuld, schaamte én frustratie, Het Nieuwsblad, p.13